Bądź na bieżąco!



Zapisz się do naszego newslettera
i ciesz się najnowszymi informacjami
z Twojego regionu.

Od dziś będziesz wiedział(a) wszystko to, co dzieje się interesującego nie tylko w Twoim sołectwie lecz także w całej Twojej okolicy. Nie zwlekaj, zapisz się już teraz!

zapisz się
Bądź na bieżąco!
zapisz się Zapisz się do naszego newslettera i ciesz się najnowszymi informacjami z Twojego regionu.
DZIŚ:
czwartek,28 marca
Imienieny:
Aniela, Sykstus, Joanna
dziś
pogoda_1
°C
jutro
pogoda_2
°C
Wyznacz trasę swojej podróży
1
2
<POWRÓT
"PERŁA 2017"
obrazek
Kapituła krajowa XVII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” przyznała statuetki „Perły” 2017 dla dwóch produktów tradycyjnych z województwa świętokrzyskiego – chleba kieleckiego pszenno-żytniego (Piekarnia R. Dobrowolski, Dobrowolska Halina Bożena, Kielce) i tortu czekoladowo-orzechowego z Rżuchowa (Pasterczyk Monika, Pracownia Tortów Artystycznych „Kraina Tortów”, Rżuchów, gmina Sadowie, powiat opatowski).

Oba produkty są laureatami nagród głównych konkursu wojewódzkiego NKD 2016 roku. Warto przypomnieć, że statuetki Perły przyznawane są od 2003 roku, a ich wręczanie odbywa się podczas Wielkiego Finału konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na Międzynarodowych Targach POLAGRA w Poznaniu, który w tym roku odbędzie się 24 września o godz. 13.00 w pawilonie 11 (tzw. Iglica). Towarzyszyć mu będzie tzw. Wielka Degustacja Perłowa nagrodzonych produktów. Gratulujemy naszym rzemieślnikom tych wyjątkowych produktów, życzymy wytrwałości i dalszych sukcesów na rynku żywności tradycyjnej, a konsumentów zachęcamy do ich skosztowania i sięgania po inne, również nagrodzone statuetkami Perły produkty, których w województwie świętokrzyskim jest już dwadzieścia cztery.
Komentarze
Nie ma jeszcze komentarzy
Dodaj komentarz

UWAGA! Dodawanie komentarzy tylko dla zarejestrowanych użytkowników. ZALOGUJ SIĘ | ZAREJESTRUJ SIĘ